Plăcintă cu cârnaţi

placinta carnati jpeg

Dacă ai câţiva cârnaţi prin frigider, poţi evita celebra şi simpla reţetă de a-i prăji în ulei sau untură. Poţi prepara o delicioasă plăcintă, pe care o poţi mânca cu o salată de varză acră sau verde sau ca aperitiv.

Ingrediente (8 porţii)

Pentru aluat 300 g făină 250 g unt 1 ou 1 lingură oţet 3 linguri apă 1 praf de sare

300 g cârnaţi de casă afumaţi

300 g muşchiuleţ de porc fiert

200 g piure de spanac

250 g brânză de oi rasă

3 ouă

cimbru uscat

maghiran uscat

sare

piper

Cum se prepară

Se amestecă 100 g făină cu untul tăiat bucăţele şi se frământă până se formează un aluat. Se întinde în ­foaie groasă, se acoperă cu folie alimentară şi se lasă la rece 30 de minute.

Restul făinii se amestecă cu oul, oţetul, sarea şi apa, frământându-se până se formează un aluat omogen. Se întinde apoi într-o foaie de două ori mai mare decât primul aluat şi se pune la rece pentru 30 de minute. Se ­aşază cele două foi de aluat una peste alta, în aşa fel ca primul aluat să fie împăturit la mijlocul celui de-al doilea aluat, apoi se împăturesc împreună şi se lasă din nou la rece 30 de minute.

Se întinde o foaie de ­aluat, având de două ori mărimea formei în ­care se ­aşază, lăsând să atârne în ­afară partea mai lungă. Se aşază în formă, pe lungime, cârnaţii întregi, bucăţi de muşchiuleţ fiert şi ­piureul de spanac. Peste toate aceste ingrediente, se toarnă un amestec de brânză, ouă şi condimente. Se acoperă totul cu ­foaia de aluat care atârnă peste marginea formei şi se pune la cuptor pentru circa 40 de minute. Se taie felii ­după ­răcirea completă.