Plăcintă cu carne
Am mai găsit ceva carne tocată prin frigider şi am preparat această plăcintă, a cărei reţetă o recomandăm tuturor.
Ingrediente
Pentru aluat
500 g făină
40 g drojdie de bere
1 linguriţă sare
1 gălbenuş
2 linguriţe zahăr
1 lingură ulei
200 ml lapte
Pentru umplutură
400 g carne tocată (amestec vită şi porc)
400 g varză murată
3 linguri ulei
cimbru uscat
piper
pătrunjel verde
Mod de preparare:
Amesteci drojdia cu zahărul până se obţine o pastă. Adaugi laptele călduţ, sarea, uleiul, gălbenuşul şi apoi încorporezi făina, frământând până se obţine un aluat omogen şi elastic. Laşi la loc cald să dospească 45 de minute.
Între timp, tai varza fideluţă, o căleşti în ulei, amestecând mereu. Când s-a înmuiat bine, adaugi carnea tocată, pătrunjelul tocat, piper şi cimbru, după gust, şi le căleşti în continuare până când scade toată zeama lăsată de carne.
Împarţi aluatul în părţi egale, întinzi fiecare bucată în foaie subţire, aşezi umplutura pe mijloc şi rulezi ca pentru ştrudel. Aşezi, rulourile într-o tavă unsă cu ulei şi o introduci în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 45 de minute.