Plăcintă cu carne şi legume
Dacă vrei să obţii un amestec de arome şi guusturi într-o singură mâncare, prepară această plăcintă.
Ingrediente
Pentru aluat 250 g făină 60 g unt 60 ml apă 1 linguriţă rasă de sare 1 praf de copt
300 g carne de porc tocată
1 ceapă
1 morcov
1 rădăcină de pătrunjel
1 ou
1 linguriţă seminţe de susan
sare
piper
Cum se prepară
Se cerne făina cu praful de copt şi se amestecă cu untul tăiat bucăţele şi sarea, până capătă aspect nisipos. Se adaugă treptat câte puţină apă şi se frământă până când aluatul capătă consistenţă omogenă şi elasticitate. Se împachetează în folie alimentară şi se lasă la frigider circa o oră. Între timp, se toacă ceapa şi se căleşte împreună cu legumele tăiate cubuleţe până se înmoaie, se adaugă apoi carnea tocată, sare, piper, după gust, şi se continuă călirea până scade bine zeama lăsată de legume şi de carne. Se împarte aluatul în 8 părţi egale, se întinde fiecare bucată de aluat într-o formă rotundă, pe care se aşază umplutură de carne cu legume. Se pliază în două şi se sigilează marginile, apăsând cu degetele. Se ung cu ou bătut, se presară seminţe de susan şi se coc circa 30 de minute. Se consumă calde.