Pleșcaviță
Pleșcavița este un preparat tradițional sârbesc, asemănător unui burger, dar cu un gust mai intens datorită combinației speciale de carne și condimente.
![plescavita hamburger sarbesv jpg](https://cdn.adh.reperio.news/image-c/c646331b-e534-4263-b85a-e68211d2fc8d/index.jpeg?p=a%3D1%26co%3D1.05%26w%3D500%26h%3D563%26q%3D91%26r%3Dcontain%26f%3Dwebp)
Ingrediente
400 g carne de porc tocată
400 g carne de vită tocată
1 ceapă
4 căței de usturoi
nucșoară pisată
chimen
coriandru pisat
sare
piper
cimbru
3 g bicarbonat de sodiu
150 ml apă minerală
Mod de preparare
Toci ceapa și o pui la călit într-o tigaie până devine translucidă. Iei de pe foc și lași la răcit.
Pui ceapa răcită într-un castron mare și adaugi peste ea usturoiul tocat, câte 1 linguriță cu vârf de condimente și bicarbonatul, iar la final carnea tocată. Amesteci bine până se omogenizează toate ingredientele, adaugi apa minerală și continui să amesteci până ce carnea devine elastică, la fel ca un aluat. Dai carnea la frigider 2 ore.
Scoți carnea, modelezi 4 bile egale pe care le aplatizezi cât să obții 4 porții de câte un centimetru grosime. Le poți găti la grătar sau într-o tigaie nonaderentă, cu puțin ulei. Se servesc în pită sau cu cartofi prăjiți.