Pogăcele cu jumări reţetă ungurească
Aceste aperitive ungureşti, pogăcelele cu jumări sunt un deliciu oricând, chiar şi pe timp de vară. Când nu mai ştii ce să mai faci ca aperitiv, încearcă aceste de pogăcele cu jumări reţeta ungurească, nu o să îţi pară rău, le vei încerca ori de câte ori vei pune mâna pe câteva jumări bune.
Mirosul lor după ce le scoţi din cuptor sunt de neuitat, merg excelent cu un pahar de vin roşu, dar şi la o bere rece, că tot e toiul verii. Sunt un aperitiv excelent, care funcţionează la fel de bine şi când eşti în pană de idei, dat şi când ai musafiri.
Ingrediente Pogăcele cu jumări reţetă ungurească:
- 400 de grame de jumări de porc
- 1kg de făină
- 200 de grame untură de porc
- 40 de grame drojdie proaspătă
- 650 ml de lapte
- 50 de grame de zahăr
- 2 ouă
- 20 de grame seminţe de chimen
- Sare
- Piper
Mod de preparare Pogăcele cu jumări reţetă ungurească:
Se dizolvă drojdia în puţin lapte, se pune zahărul şi puţină făină şi se lasă la crescut. După o oră se adaugă şi restul de lapte călduţ, făina cernută şi se mai lasă o oră la dospit. În acest timp, jumările se dau prin maşina de tocat, se amestecă apoi cu untura, sarea şi piperul.
Se întinde din cocă o foaie de 1 cm, peste care se pune un strat de jumări şi se întinde cu cuţitul. Coca se împătureşte, apoi se mai întinde de încă 3-4 ori, la fiecare împăturire se lasă la odihnit la rece.
Cuptorul se pre încălzeşte la 180 de grade la foc potrivit, apoi se ia coca după cele 3-4 împăturiri şi se taie cu un pahar cu gura mai mică. Fiecare bucată se unge cu gălbenuş de ou, apoi se presară cu chimen şi se aşază frumos în tava de copt, după ce a fost tapetată cu hârtie de copt.
Se lasă să se coacă la foc potrivit, până se rumenesc bine. Se servesc calde sau reci, alături de un pahar de vin sau o bere rece. Poftă bună!