Porc dulce-acrişor
Din meniul tradiţional chinezesc am ales astăzi o mâncare foarte uşor de preparat: porc dulce-acrişor.
Ai nevoie de
400 g pulpă porc 4 căţei usturoi 1 linguriţă ghimbir 1 legătură ceapă verde 2 morcovi curăţaţi şi tăiaţi julien 1 ardei roşu, tăiat beţişoare 7 ciuperci, spălate şi tăiate 100 ml sos soia 40 g amidon condimente 5 arome chinezeşti 100 ml suc roşii piper 1-2 linguri zahăr brun
200 g orez fiert
Mod de preparare
Speli, cureţi şi tai carnea cuburi. O pui într-un bol şi torni peste ea sos de soia. O laşi la marinat 10-15 minute. Dai cuburile de carne prin amidon, le scuturi, şi le prăjeşti în ulei încins. Le rumeneşti uşor, apoi adaugi usturoiul tăiat fin, ghimbirul, amesteci şi adaugi legumele. Ţii puţin, apoi torni sucul de roşii, zahărul brun, condimentele 5 arome chinezeşti, restul de sos de soia. Mai laşi cel mult 5 minute ca să nu se înmoaie foarte mult legumele. Serveşti cu garnitură de orez.