Pui condimentat pe pat de ceapă

Chicken Baked with Sauerkraut and Bacon jpeg

Fripturile cu vin au un gust aparte. Să nu mai vorbim despre condimente precum chimen, maghiran sau cimbru uscat... Dacă ţi-am făcut poftă, nu rămâne decât să găteşti cu spor acest pui condimentat pe pat de ceapă.

Ingrediente

4 pulpe de pui zeama de la 2 lămâi 4 cepe 5 cartofi 4 căţei de usturoi 2 linguri ulei de măsline 250 ml vin alb sec cimbru uscat sare chimen piper maghiran

Preparare

Sărezi şi piperezi pulpele, le amesteci cu zeama de lămâie şi le laşi la rece o oră. Dacă te grăbeşti, le poţi lăsa şi jumătatede oră. Cureţi ceapa şi o tai rondele. Cureţi cartofii de coajă, îi speli, îi tai cuburi şi-i fierbi în apă cu sare, apoi îi scurgi de zeamă, îi presari cu chimen şi sare. Îi păstrezi calzi.

Aşezi rondelele de ceapă într-un vas termorezistent şi adaugi usturoiul zdrobit cu lama cuţitului sau feliat. Pui deasupra pulpele de pui scurse de zeama de lămâie, stropeşti totul cu ulei şi cu vin, presari cimbru, chimen şi maghiran şi acoperi cu folie de aluminiu înţepată din loc în loc cu furculiţa.

Laşi la cuptor pentru aproximativ o oră. Stropeşti pulpele cu sos din când în când. Cu 15 minute înainte să scoţi friptura din cuptor îndepărtezi folia de aluminiu, ca să laşi carnea să se rumenească şi sosul să scadă. Serveşti friptura garnisită cu rondele de ceapă şi cartofi natur.