Pui crocant în fulgi de porumb cu legume
O reţetă rapidă dar foarte apetisantă, puiul crocant în fulgi de porumb se prepară uşor, la cuptor. Adaugă-i legume de sezon, pentru o masă completă.
Ingrediente
450 g cartofi, feliaţi 2 linguri ulei de măsline 60 g făină 30 g mix de condimente 900 g piept de pui 2 ouă 230 g fulgi de porumb, mărunţiţi 4 dovlecei, tăiaţi bucăţele 2 linguri pătrunjel proaspăt tocat
Mod de preparare
Preîncălzeşti cuptorul la 200 °C. Aşezi cartofii pe o parte a unei tăvi unse cu puţin ulei. Îi stropeşti cu puţin ulei şi îi condimentezi cu sare şi piper, după gust. Într-un bol, amesteci făina cu mixul de condimente. În vase separate pui ouăle bătute şi fulgii de porumb. Treci fiecare bucată de pui prin făina, ou şi la final prin fulgii de porumb, presând uşor, astfel încât să fie acoperită în totalitate.
Aşezi carnea în partea opusă a tăvii şi o stropeşti cu puţin ulei. Dai la cuptor, 16-18 minute, până ce puiul se rumeneşte şi devine crocant. Adaugi dovleceii în ultimele 10 minute. Serveşti cu pătrunjel.
Sursa http://damndelicious.net