Pui cu ardei

1365094295 87puii jpeg

O reţetă simplă pentru cina din aceată seară!

Ingrediente

1 pui mare

2 ardei graşi verzi

2 ardei graşi roşii

2 cepe de apă

2 căţei de usturoi

4 linguri ulei

1 lingură pastă de roşii

100ml supă de pui

100ml vin roşu demidulce

cimbru verde

câteva măsline verzi umplute cu gogoşari

sare

piper

Mod de preparare

Porţionezi puiul, îl rumeneşti în ulei încins ăe toate părţile, apoi îl scoţi deoparte, păstrându-l cald în grăsimea rămasă. În cratiţă căleşti ceapa tăiată rondele subţiri şi căţeii de usturoi. Adaugi ardei curăţaţi de seminţe şi vinişoare, tăiaţi rondele sau fâşii şi continui călirea încă 5-6 minute. Adaugi bucăţile de carne, supa şi vinul şi laşi să fiarbă încă 15 minute la foc mic. Condimentezi cu cimbru, sare şi piper, după gust, apoi adaugi pasta de roşii, măslinele şi introduci cratişa la cuptor 10 minute să se rumenească frumos.