Pui cu ardei
O reţetă simplă pentru cina din aceată seară!
Ingrediente
1 pui mare
2 ardei graşi verzi
2 ardei graşi roşii
2 cepe de apă
2 căţei de usturoi
4 linguri ulei
1 lingură pastă de roşii
100ml supă de pui
100ml vin roşu demidulce
cimbru verde
câteva măsline verzi umplute cu gogoşari
sare
piper
Mod de preparare
Porţionezi puiul, îl rumeneşti în ulei încins ăe toate părţile, apoi îl scoţi deoparte, păstrându-l cald în grăsimea rămasă. În cratiţă căleşti ceapa tăiată rondele subţiri şi căţeii de usturoi. Adaugi ardei curăţaţi de seminţe şi vinişoare, tăiaţi rondele sau fâşii şi continui călirea încă 5-6 minute. Adaugi bucăţile de carne, supa şi vinul şi laşi să fiarbă încă 15 minute la foc mic. Condimentezi cu cimbru, sare şi piper, după gust, apoi adaugi pasta de roşii, măslinele şi introduci cratişa la cuptor 10 minute să se rumenească frumos.