Pui cu brânză şi spanac
Încercăm să profităm de spanac şi ne-a venit această idee: pui cu brânză şi spanac. Vouă nu vă surâde?
Ingrediente pentru pui cu brţnză şi spanac
2 bucăţi mari piept de pui 200 g spanac 200 g telemea de oi 1 ou 2 linguri smântână 1 lingură unt 1 linguriţă coriandru uscat 100 ml supă de pui boia de ardei dulce sare piper
Mod de preparare pentru pui cu brânză şi spanac
Se spală bine spanacul, se opăreşte în apă cu sare, se scurge de apă, se taie fâşii şi se amestecă cu oul bătut, smântâna, coriandrul, sare şi piper, după gust. Se taie fiecare piept de pui în două şi se aplică fiecărei bucăţi câte o tăietură în aşa fel încât să se obţină un «buzunar», care se căptuşeşte cu câte o felie subţire de telemea şi apoi se umple cu amestecul de spanac. Buzunarul se sigilează cu scobitori pentru a nu se desface în timpul preparării.
Bucăţile se aşază într-o formă, se ung cu unt, se presară cu boia de ardei, sare şi piper. Se toarnă supa de pui, se acoperă cu folie de aluminiu şi se pune la cuptor pentru 30 de minute. Se serveşte cald.