Pui cu cartofi şi prune
E o reţetă de sezon. E delicioasă şi vei savura şi te vei bucura de fiecare înghiţitură.
Ingrediente (4 porţii)
4 pulpe de pui 100 g bacon 4-5 cartofi 2 mere 200 g ciuperci 200 g prune uscate 3 cepe mici sare piper cimbru ulei
Mod de preparare
Pui prunele într-un vas cu apă caldă şi le laşi deoparte pentru jumătate de oră. Cureţi cartofii şi merele de coajă, le tai cubuleţe şi le aşezi într-o tavă rotundă unsă cu ulei.
Adaugi pulpele de pui, baconul şi ciupercile tăiate felii, ceapa tăiată jumătate sau sferturi şi prunele scurse bine. Condimentezi cu cimbru, piper şi sare, după gust.
Amesteci toate ingredientele în vas, torni 100 ml apă, apoi dai totul la cuptor pentru o oră. Din când în când, scoţi vasul şi întorci carnea, ca să se rumenească bine.