Pui cu lămâie şi legume la tavă

Pui cu lamaie si legume la cuptor jpeg

Ţi se întâmplă deseori să rămâi în pană de idei şi să nu mai ştii ce ar trebui să găteşti la cină? Ei bine, reţeta de mai jos este perfectă pentru tine şi te ajută să îţi recapeţi inspiraţia. Acest pui cu lămâie şi legume la tavă este un preparat simplu, delicios şi perfect pentru cină.

Ingrediente

6 linguri ulei 1 lămâie tăiată felii subţiri zeama de la 1 lămâie 4 linguriţe usturoi tocat 1 linguriţă sare grunjoasă ½ linguriţă piper negru măcinat 250 g fasole verde, tăiată 8 cartofi mici roşii, tăiaţi în sferturi 4 bucăţi de piept de pui dezosat, fără pieliţă

Mod de preparare

Ungi o tavă mare de copt cu 1 lingură de ulei. Pe fundul tăvii aşezi feliile de lămâie, într-un singur strat. Combini restul de ulei, zeama de lămâie, usturoiul, sarea şi piperul într-un vas. Pe rând, treci fasolea verde, cartofii şi carnea de pui prin compoziţia de ulei.

Scoţi tecile de fasole verde din lichid şi o aşezi peste feliile de lămâie, apoi adaugi cartofii, iar la final, după ce ai trecut pieptul de pui prin uleiul cu condimente, îl aşezi peste legume în tavă. Torni uleiul rămas în tavă. Dai la cuptor 1 oră sau 1 oră şi 15 minute, până când cartofii şi restul legumelor se înmoaie, iar carnea de pui este făcută. Serveşti mâncarea caldă.

Sursa + foto: lilluna.com