Pui cu spanac în sos cremos de brânză
Ce poate fi mai apetisant decât un pui bine rumenit cu spanac şi bacon într-un sos cremos de brânză? Încearcă şi tu reţeta de azi.
Ingrediente
450 g piept de pui
1 linguriţă boia
2 linguriţe mix de condimente
4 fâşii bacon, feliate
4 căţei de usturoi, pisaţi
2 linguri unt
2 roşii, feliate
200 g spanac
1 linguriţă fulgi de ardei iute
250 ml supă de pui
250 g smântână sau iaurt
120 g mozzarella sau telemea
sare
piper
Mod de preparare – Pui cu spanac în sos cremos de brânză
Condimentezi bucăţile de piept de pui cu 1 linguriţă de mix de condimente, sare şi piper, după gust. Topeşti 1 lingură de unt într-o tigaie. Rumeneşti puiul 4-5 minute pe fiecare parte. Scoţi pe o farfurie.
Topeşti în tigaie untul rămas. Căleşti usturoiul 1-2 minute. Presari boiaua şi cealaltă linguriţă de mix de condimente. Adaugi roşiile şi supa de pui. Laşi să clocotească uşor 4-5 minute.
Separat, rumeneşti baconul dacă vrei să fie mai crocant. În tigaia principală pui smântâna, brânza rasă, spanacul şi fulgii de ardei iute. Ţii pe foc şi amesteci până se topeşte brânza. Adaugi baconul şi întorci puiul în tigaie. Îl amesteci cu sosul încă 10-15 minute. Potriveşti gustul cu sare şi piper. Serveşti imediat.