Pui în sos
Deşi carnea de pui este fragedă, parcă este mai bună atunci când este însoţită de un sos uşor acrişor.
De ce ai nevoie pentru pui în sos
600 g piept pui
200 g roşii decojite
4 căţei de usturoi
50 g capere
ulei de măsline
busuioc
sare
piper
Cum se prepară pui în sos
Pieptul îl tai felii, îl ungi cu ulei, îl condimentezi cu sare şi piper şi-l frigi pe grătar.
Cureţi usturoiul, îl tai, îl amesteci cu roşiile decojite tăiate mărunt, cu puţin ulei şi pui la fiert. Când dă în clocot adaugi caperele şi mai laşi 10 minute să clocotească. La final, condimentezi cu sare, piper şi busuioc uscat. Poţi servi friptura cu roşii proaspete, făcute la grătar, cu sosul de capere şi cu orez fiert.