Pui în sos Bechamel
Un preparat pe bază de lapte cunoscut în gastronomie, sosul Bechamel se potriveşte de minune cu aripioare de pui apetisante, pentru o masă delicioasă!
Ingrediente
8-10 copănele de pui sau piept
550 ml lapte
2 linguri făină
3 căţei de usturoi
50 g unt
nucşoară, după gust
150 ml smântână
ciuperci, opţional
mărar, opţional
50 ml ulei
2 linguri sos soia
sare
piper
Mod de preparare
Torni uleiul într-o oală termorezistentă şi adaugi 50 ml apă. Stropeşti carnea de pui cu sosul de soia şi o pui în oală când s-a încins. Acoperi şi prăjeşti carnea pe toate părţile. Laşi pe foc până când e rumenită uşor. În ultimele minute, adaugi ciuperci feliate, opţional.
Într-o altă oală, dai la foc untul împreuna cu făina, până ce untul se topeşte şi obţii un amestec omogen. Dai deoparte. Adaugi treptat laptele, amestecând continuu. Pui din nou pe foc şi amesteci până când sosul se îngroaşă. Condimentezi cu sare, piper şi nucşoară, după gust. Încorporezi smântâna. Combini cu carnea şi laşi să dea în clocot sosul de 2-3 ori. Adaugi usturoiul pisat şi mărar tocat, dacă vrei. Serveşti imediat.
Sursa http://jualumnihyd.org