Pui în stil african

east african braised chicken 2 jpeg

Ai încercat până acum pui gătit în stil african? Cu siguarnţă gustul te va încânta.

Ingrediente 1 kilogram piept de pui ½ linguriţă sare ½ linguriţă piper negru 1 lingură ulei de cocos 2 cepe tocate 1 lingură ghimbir proaspăt, măcinat 1 linguriţă condiment curry ½ linguriţă scorţişoară măcinată ¼ linguriţă piper 2 căţei de usturoi, mărunţit 1 cană supă de pui fără grăsime 2 linguri oţet de vin 3 linguri stafide 3 linguri smochine mărunţite

Mod de preparare

Încinge cuptorul. Asezonează bucăţile de pui cu sare şi piper pe ambele părţi. Pune într-o cratiţă la foc mediu ulei de măsline. Prăjeşte bucăţile de pui câte 4 minute pe fiecare parte, sau până când se rumenesc. Scoate-le şi lasă-le deoparte.

Redu focul şi pune ceapa tocată în cratiţă. Sotează ceapa pentru 10 minute, amestecând frecvent. Adaugă ghimbirul, codimentul curry, scorţişoara, pipeul şi usturoiul şi mai lasă pe foc pentru 1 minut.

Pune supa de pui, oţetul, smochinele şi stafidele şi continuă să amesteci. Pune bucăţile de pui in cratiţă, acoper-o cu un capac şi pune-o la cuptor pentru 1 oră.

Sursa: the wanderlust kitchen