Pui întreg la tigaie
Atunci când prepari puiul întreg parcă are alt gust. Iar această reţetă, cu oregano, unt şi usturoi este un deliciu pe care trebuie neapărat să-l prepari.
De ce ai nevoie pentru pui întreg la tigaie
1 lingură ulei
1 pui de 1,5 kg
3 căţei de usturoi
50 g unt
½ linguriţă oregano
1 linguriţă sare
1 linguriţă piper
½ lămâie
Cum se prepară puiul întreg la tigaie
Dai drumul la cuptor şi pui tigaia înăuntru. Tai puiul de-a lungul osului pieptului până când împarţi pieptul în jumătate, fără însă să separi puiul în două bucăţi. Amesteci căţeii de usturoi pisaţi cu untul topit, oregano, sare şi piper. Stropeşti puiul cu zeamă de lămâie şi-l freci cu condimente amestecate. Ungi tigaia cu ulei, aşezi puiul şi bagi tigaia la cuptor până când carnea se pătrunde.
Sursa http://photosandfood.ca