Pui la cuptor
Fript la cuptor, puiul este delicios mai ales dacă adaugi în tavă prune uscate, caise uscate, stafide, morcovi, ţelină, cartofi, lămâie, ardei gras, smochine uscate, ierburi, condimente. Încearcă diverse combinaţii. Pentru puiul la cuptor fixează temperatura cuptorului la 180 de grade Celsius şi umezeşte din când în când cu ulei şi cu sucul lăsat în tavă. Carnea gata când sucul e limpede.
Ingrediente
1 pui 2 linguri ulei sare piper 6 căţei usturoi 2 linguriţe oregano zeama de la 1 lămâie
Mod de preparare
Ţii puiul în apă rece cu sare cel puţin o oră, apoi îl scoţi, îl speli bine şi îl usuci. Pisezi usturoiul, ca pentru mujdei, apoi îl amesteci cu uleiul, zeama de lămâie, sare, piper şi oregano. Desprinzi uşor pielea puiului şi îl ungi, apoi o întinzi la loc şi îl dai prin interior şi pe exterior. Îl aşezi într-o tavă pe care o acoperi cu folie. Îl dai la cuptorul încins cam 30 de minute, apoi scoţi folia. Dacă nu mai este apă în tavă, torni puţină clocotită. Stropeşti puiul, din când în când, cu sosul format în tavă. Puiul la cuptor este gata când s-a rumenit frumos.