Pui la grătar cu miere şi turmeric
Mai puţin cunoscut la noi, turmericul este un condiment asiatic ce aduce multe beneficii pentru sănătate, dar în acelaşi timp oferă şi un gust special oricărui preparat. Încearcă această reţetă gustoasă de pui la grătar cu miere şi turmeric.
De ce ai nevoie pentru a pregăti pui la grătar cu miere şi turmeric
4 pulpe de pui cu piele
2 caţei de usturoi, pisaţi
1 lingură miere
15 ml sos de soia
15 g turmeric
piper, după gust
sare, după gust
½ lingură ulei de măsline
Cum prepari puiul la grătar cu miere şi turmeric
Presari peste pulpele de pui usturoiul, mierea, turmericul, piperul şi sarea şi agiţi până se amestecă bine. Încălzeşti o tigaie tip grill la foc mediu şi adaugi uleiul.
Găteşti puiul pe ambele părţi, până se formează o crustă crocantă pe mijloc şi se rumeneşte. Asezonezi cu alte condimente, după gust. Serveşti după ce s-a răcit puţin.
Sursa http://rasamalaysia.com