Pulpe de curcan cu cremă de unt

pulpe curcan crema unt jpeg

O reţetă simplă cu carne de curcan pe care o poţi prepara în acest sfaârşit de săptămână.

Ingrediente

4 pulpe inferioare de curcan sare piper zeama ½ de lămâie 2 crenguţe rozmarin 1 praf paprika 1 lingură ulei

80 g unt moale

4 căţei usturoi zdrobiţi

1 praf sare

1 praf piper

mărar tăiat mărunt

Mod de preparare

Speli pulpele şi le usuci bine. Pentru cremă, mixezi bine untul, adaugi sare, piper, usturoiul, mărarul şi încorporezi bine. Bagi pe sub pielea fiecărei pulpe din crema de unt, apoi le aşezi într-o tavă unsă, le stropeşti cu zeamă de lămâie, presari rozmarinul mărunţit, sare, piper şi praful de paprika. Le stropeşti cu ulei şi le dai la cuptorul încins 30 de minute, apoi torni o cană cu apă fierbinte şi acoperi tava cu o folie de aluminiu. O laşi alte 30 de minute, apoi scoţi folia şi o mai ţii încă 15 minute ca să se rumenească frumos.