Pulpe de pui cu 40 de căţei de usturoi
Usturoiul, condiment tradiţional românesc mereu la îndemână, este nelipsit din multe preparate. Antibiotic natural, acesta aduce multe beneficii pentru sănătate dar şi o aromă specială mâncărurilor. Dacă nu îl ocoleşti, din cauza gustului înţepător, îţi propunem o reţetă cu pulpe de pui, care nu va rezista prea mult timp în farfurie.
Ingrediente
8 pulpe de pui
30 g unt, divizat
1-2 linguri ulei
40 de căţei de usturoi, curăţaţi
350 ml supă de pui
½ lingură făină
1 lingură lapte
sare, după gust
piper, după gust
pătrunjel
Mod de preparare
Condimentezi pulpele de pui cu sare şi piper. Într-o tigaie, încălzeşti o lingură de unt şi una de ulei. Adaugi 4 pulpe de pui şi le rumeneşti, 2-4 minute, pe ambele părţi. Dai deoparte. Continui cu celelalte, în restul de unt. Dai deoparte.
În aceeaşi tigaie, căleşti usturoiul, până îşi schimbă culoarea, aproximativ 3-4 minute. Torni supa şi laşi pe foc, până începe să fiarbă. Reduci focul, aşezi pulpele în tigaie, acoperi, şi laşi 25-30 de minute, până când puiul este făcut. Scoţi carnea. Combini laptele cu făina şi amesteci cu sosul, 1-2 minute, până se îngroaşă. Condimentezi. Torni peste pui. Serveşti cu pătrunjel tocat.
Sursa http://therecipecritic.com