Pulpe de pui în sos de miere la cuptor
Apetisante şi uşor de pregătit, pulpele de pui în sos de miere sunt perfecte pentru masa de prânz sau cină.
Ingrediente
4-6 pulpe de pui 2 linguri unt 1 ceapă verde, tocată
Pentru sos
1 lingură amidon
300 ml apă
100 ml sos de soia
50 g zahăr brun
2 linguri miere
3 căţei de usturoi, zdrobiţi
1 lingură ghimbir ras
Mod de preparare – Pulpe de pui în sos de miere
Preîncălzeşti cuptorul la 200 °C. Dizolvi amidonul în puţină apă (50 ml). Amesteci într-un vas, la foc mediu, sosul de soia, zahărul brun, usturoiul, ghimbirul, mierea şi restul de apă. Laşi să dea în clocot, apoi amesteci cu amidonul 1-2 minute, până când sosul începe să se îngroaşe.
Condimentezi pulpele de pui cu sare şi piper, după gust. Le rumeneşti într-o tigaie, în untul topit, 2-3 minute pe fiecare parte. Le aşezi apoi într-o tavă sau vas termorezistent. Ungi pulpele de pui cu jumătate din sos. Dai la cuptor 20 de minute. Torni restul de sos şi mai ţii în cuptor încă 20 de minute. Serveşti cu ceapă verde.