Pulpe de pui la cuptor cu legume
Iată o rețetă delicioasă pentru pulpe de pui la cuptor cu legume, perfectă pentru o masă de familie!
Ingrediente
4 pulpe de pui cu os și fără piele
2 linguri ulei de măsline
sare
piper
ierburi aromatice (cimbru, oregano, rozmarin)
1 conservă fasole albă, scursă și clătită
3 ardei grași (roșu, galben, verde)
2 căței de usturoi, tocați fin
1 conservă roșii descojite în sos
1 ceapă
busuioc proaspăt
1 lingură oțet balsamic
Mod de preparare
Cureți pulpele de pui și îndepărtezi pielea. Le așezi într-o tavă, le stropești cu o lingură de ulei de măsline, presari puțin usturoi zdrobit, sare, piper și ierburi aromatice. Coci pulpele la cuptor 35-40 de minute, până când devin rumene și gătite bine în interior.
Tai ceapa mărunt și o sotezi într-o tigaie cu o lingură de ulei de măsline, 2-3 minute. Adaugi usturoiul tocat și mai sotezi puțin. Tai ardeii grași în fâșii și îi adaugi în tigaie. Amesteci până devin ușor moi.
Adaugi roșiile descojite cu tot cu sosul lor și busuiocul. Lași să fiarbă la foc mic 10 minute, până se îngroașă ușor sosul, iar la final adaugi fasolea albă, oțetul balsamic, sarea și piperul, după gust. Lași să mai fiarbă încă 3-5 minute, pentru a se combina aromele.
Așezi pulpele de pui pe farfurie, alături de garnitura de fasole albă cu ardei și sos de roșii. Decorezi cu frunze de busuioc.