Rață cu portocale

Rața cu portocale este un preparat rafinatcare combină aromele suculente și fragede ale cărnii de rață cu dulceața și aciditatea portocalelor. Este perfectă pentru o masă festivă sau o ocazie specială.

rata cu portocale jpg

Ingrediente

1 rață de aproximativ 2 kg

3 mere

sare

piper

ulei

1/2 linguriţă rozmarin uscat

1 căpățână de usturoi zdrobit

2 portocale netratate

Mod de preparare

Speli rața, o usuci, o ungi cu puțin ulei și o freci în exterior și-n interior cu usturoi zdrobit, cu sare, piper și rozmarin uscat, după gust.

Speli portocalele și le tai felii, păstrezi câteva felii de portocală ca să le pui în tavă, lângă rață, iar cu restul umpli interiorul raței. O așezi într-o tavă, o acoperi cu folie de aluminiu și o dai la cuptor, la foc mic, aproximativ 2 ore. Îndepărtezi folia și o mai ții până când se rumenește frumos. O stropești, din când în când, cu sosul din tavă. O servești pe pat de felii de portocală.