Raţă umplută
Datorită conţinutului său ridicat de acizi graşi mononesaturaţi, grăsimea de raţă este comparată uneori cu uleiul de măsline. Pe lângă grăsimi şi proteine , carnea de raţă are un conţinut ridicat de fosfor, fier, zinc, cupru şi seleniu, plus vitaminele B2, B3, B12 şi E.
Ingrediente (6-8 porţii)
1 raţă măruntaie (inimă, ficat, pipotă) 1 conservă ciuperci ulei 1 chiflă 2 ouă 1 ceapă sare piper
Mod de preparare
Cureţi şi speli raţa. O freci cu sare. Fierbi măruntaiele în apă cu un praf de sare. Căleşti ceapa în puţin ulei. După ce se răcesc măruntaiele, le dai prin maşina de tocat. Înmoi chifla în apă şi o scurgi bine. Adaugi ciupercile pe care le-ai scurs în prealabil şi le-ai tăiat bucăţi, ceapa călită, chifla şi ouăle. Potriveşti de sare şi piper.
Umpli raţa cu acest amestec şi, eventual, îi legi cu sfoară picioarele. Încingi cuptorul. Torni puţină apă într-o tavă şi aşezi raţa în ea. Laşi la cuptor până intră furculiţa uşor în carne. Stropeşti, din când în când, raţa cu sosul format în tavă.