Roşii umplute cu carne tocată

rosii umplute cu carne tocata jpeg

O reţetă potrivită pentru această vară este aceasta de roşii umplute cu carne tocată. Nimic mai simplu şi mai gustos pentru voi şi familia voatră la cină!

Roşii umplute cu carne tocată - Ingrediente

8-9 roşii potrivite ca mărime 500 g carne tocată (amestec vită cu porc sau carne tocată de pui, curcan) 50 g orez cu bobul rotund 2 cepe potrivite 2 ouă pătrunjel verde tocat 2 linguri ulei 500 ml supă de legume sare piper

Roşii umplute cu carne tocată - Mod de preparare

Speli roşiile, tai câte un capac deasupra şi scoţi cu o linguriţă pulpa, apoi laşi roşiile cu gura în jos, la scurs.Amesteci carnea tocată cu ceapa tăiată mărunt, cu orezul opărit şi scurs, cu ouăle bătute ca pentru omletă şi cu pătrunjelul tocat fin. Potriveşti gustul de sare şi piper, umpli roşiile cu amestecul preparat, punând deasupra capacul. Aşezi roşiile într-o formă termorezistentă, adaugi supa, stropeşti cu ulei şi le introduci în cuptorul bine încins pentru circa 45 de minute, având grijă să stropeşti din când în când roşiile cu sosul din tavă. Serveşti roşiile umplute cu carne tocată calde, eventual cu smântână, adăugată direct în farfurie.