Ruladă cu carne cu seminţe de susan
Ştiai că seminţele de susan conţin acid linoleic şi acizi graşi nesaturaţi Omega-6, care pot controla nivelul de colesterolul „rău“? Două linguri de seminţe de susan au 103 calorii, 9 g de grăsime, 2 g de fibre şi 3 g de proteine. Uleiul de susan conţine antioxidanţi naturali, iar cel mai sănătos e uleiul extravirgin obţinut prin presare la rece.
Ingrediente
500 g carne tocată de porc 1 ardei gras verde 1 ardei gras roşu 1 ardei gras galben 1 fir de praz 50 g seminţe susan 2 căţei usturoi, pisaţi 1 foaie aluat foitaj sare piper 1 gălbenuş ulei 2 felii pâine 2 ouă
Mod de preparare
Dezgheţi aluatul. Tai prazul rondele subţiri şi căleşti, 2-3 minute, în puţin ulei împreună cu usturoiul pisat. Adaugi carnea tocată, laşi câteva minute pe foc şi dai deoparte să se răcească. Pui şi feliile de pâine înmuiate în apă şi stoarse bine, ouăle, ardeii tocaţi, sare şi piper, după gust. Amesteci bine cu carnea tocată, ceapa şi usturoiul. Întinzi foaia de aluat, umpli cu compoziţia obţinută, rulezi şi aşezi într-o formă de chec, în care ai pus hârtie de copt. Ungi cu gălbenuş, înţepi din loc în loc (ca să iasă aburul în timpul coacerii) şi presari seminţe de susan. Laşi la cuptor 30-40 de minute, până devine aurie.