Ruladă cu pate de ficat

rulada pateu ficat jpeg

Simplu şi uşor de preparat, această ruladă este aperitivul perfect la orice ocazie.

Ingrediente

Pentru blat 6 ouă 6 linguri făină 1 praf sare rozmarin verde sau uscat

200 g pate ficat

1 gogoşar murat

sare

piper

1 legătură pătrunjel

şuncă de piept de curcan

Mod de preparare

Se bat albuşurile spumă cu sarea. Gălbenuşurile se freacă cu o lingură de făină, se încorporează albuşurile, amestecând uşor de jos în sus, şi se adaugă restul de făină în ploaieşi

rozmarin mărunţit, după gust. Se toarnă compoziţia într-o tavă unsă şi tapetată şi se coace în cuptorul preîncălzit circa 20-30 de minute, până devine aurie. Se scoate blatul, se

pune pe un şervet umed şi se rulează cu tot cu şervet.

Se freacă bine pateul cu gogoşarul tăiat şi scurs şi se amestecă cu şunca de curcan. Se condimentează cu sare, piper şi se adaugă pătrunjelul. Se desface blatul din şervet, se unge

cu amestecul de pate, se rulează din nou şi se lasă la rece. Când se serveşte, se taie felii.