Ruladă de caşcaval cu şuncă

rulada de cascaval cu sunca si ardei rosu jpeg

Aperitivele sunt printre cele mai uşor de pregătit preparate. Ceea ce este excelent când vine vorba de aperitive este faptul că îţi poţi folosi imaginaţia şi talentul cum vrei. Iată o ruladă foarte bună cu caşcaval, şuncă şi ardei roşu, pe care să o prepari atunci când vrei ceva bun la micul dejun.

Ingrediente Ruladă de caşcaval cu şuncă şi ardei roşu;

  • 300 de grame de caşcaval
  • 200 de grame de brânză de vaci
  • 5 felii de şuncă presată
  • 1 lingură de unt
  • 1 lingură de maioneză
  • Condimente precum mărar sau ce altceva vă place
  • Ardei gras roşu
  • Un praf de sare

Mod de preparare Ruladă de caşcaval cu şuncă şi ardei roşu:

Pentru această ruladă excelentă, ai nevoie de ingrediente gustoase. Poţi folosi mezelurile preferate sau ce ai prin casă. Ardeiul poate să fie de orice altă culoare, dar ardeiul roşu dă un aspect mai special. Această ruladă este un aperitiv excelent, pe care îl poţi face la mesele de sărbătoare, dar şi pentru mesele în familie.

Mai întâi se prepară umplutura. Se pun într-un bol încăpător brânza de vaci un pic seacă, împreună cu untul, maioneza, sarea şi ce condimente preferi. Mărarul este cel mai potrivit în această combinaţie, dar se pot pune şi condimentele preferate. Se freacă bine ingredientele până se obţine o pastă omogenă şi gustoasă.

Ardeii se taie felii subţiri şi se aşază lângă umplutură. Se pune apoi pe foc o cratiţă cu apă care trebuie să fiarbă. După ce a fiert apa, se pune caşcavalul şi apoi se pune capacul. Se lasă până se topeşte, se verifică dacă este moale cu ajutorul unei furculiţe. După ce s-a topit bine, caşcavalul se întinde cu un sucitor pe folie alimentară.

Peste caşcavalul întins se pune umplutura de brânză, apoi se aşază frumos feliile de ardei şi bucăţile de şuncă presată. Apoi, se rulează cu grijă cu ajutorul foliei alimentare şi la final se închide bine la capete. Când este gata, rulada se dă la rece pentru a se întări. Înainte de servire se taie rulada bucăţi groase cât un deget. Cine doreşte, poate încerca rulada şi cu alte ingrediente. Poftă bună!