Ruladă de curcan

rulada de curcan jpeg

Aromă veche a bucătăriei româneşti, măghiranul (de care ai nevoie la prepararea acestei rulade) dă gust fripturilor şi preparatelor de toamnă. Această plantă este foarte cunoscută şi în bucătăria mediteraneeană, pentru aroma ei puternică, uşor amăruie şi mentolată. Fie că este proaspăt, fie că este uscat, măghiranul dă un parfum special fripturilor de vită, de miel sau peştelui pregătit la grătar.

Ingrediente (1 ruladă)

800 g piept de curcan 2 cepe 1 ou 1 linguriţă măghiran uscat 1 linguriţă cimbru uscat sare piper 2 linguri unt 7-8 boabe de piper 1 foaie de dafin 1 ardei gras galben 1 ardei gras roşu 300 g spanac congelat

Cum se prepară

Se taie ceapa julien şi se pune la călit în puţin ulei, împreună cu ardeii tăiaţi cubuleţe. Se adaugă spanacul decongelat şi scurs ­bine şi se lasă 10 minute. Se ­lasă să se răcească, după ­care se adaugă oul, cimbrul, măghiranul, sare, piper, ­după gust, şi se amestecă bine.

Se taie pieptul de ­curcan şi se întinde subţire cu un ciocan de şniţele. Se condimentează cu sare şi piper şi se întinde umplutura. Se rulează şi se leagă cu o

sfoară.

Se aşază rulada într‑o ­tavă unsă cu unt. Se adaugă o cană cu apă, boabele de piper şi foaia de dafin şi se introduce la cuptor pentru 50 de minute. Se unge din când în când cu sosul din tavă şi se mai adaugă apă, dacă este necesar. O poţi servi cu garnitură de cartofi copţi şi cu salată.