Ruladă de pui
Credeai că nucile sunt potrivite doar pentru deserturi? Ei bine, ele oferă o savoare aparte şi cărnii de pui. Trebuie să încerci această ruladă care se prepară simplu. Dacă ai un pui îngheţat, trebuie să ai răbdare şi să-l ţii la dezgheţat în frigider. Ai grijă să nu umpli puiul până la refuz, deoarece aromele trebuie să aibă loc ca să pătrundă în carne. După ce s-a fript rulada de pui, opreşte focul şi mai ţine-o în cuptor aproximativ 10 minute.
Ingrediente
1 pui 1 ceapă albă 1 ceapă roşie 3-4 căţei usturoi 1 legătură cimbru 10 felii pâine 200 g nuci 2 ouă 200 g bacon sare piper
Mod de preparare
Speli puiul, îi tai aripile şi partea inferioară a copanelor, şi-l dezosezi începând cu zona pieptului. Nu-i îndepărta pielea, deoarece carnea se va usca în cuptor. Pieptul îl feliezi, fără însă a-l tăia de tot. Aşezi carnea cu pielea în jos, o acoperi cu o folie de plastic şi o baţi cu ciocanul pentru a o frăgezi. Deasupra presari sare, piper şi frunze de cimbru.
Cureţi cepele şi usturoiul şi le mărunţeşti. Dai nuca prin maşina de măcinat, iar baconul şi feliile de pâine le tai cubuleţe.
Pui toate ingredientele într-un castron, adaugi ouăle, nuca, sare şi piper după gust şi câteva frunzuliţe de cimbru. Amesteci bine şi pui umplutura peste pui. Rulezi şi legi cu sfoară.
Aşezi rulada într-o tavă tapetată cu hârtie şi o dai la cuptor aproximativ 2 ore, la foc mic.