Ruladă de pui cu bacon FOTO

rulada de pui cu bacon jpeg

Dacă ai timp, poţi pregăti o marinată pentru pieptul de pui. Zdrobeşte câteva frunze de rozmarin cu puţin busuioc proaspăt, adaugă 2-3 căţei de usturoi pisaţi şi zeama de la o lămâie. Unge pieptul de pui dezosat şi ţine-l la frigider peste noapte, pentru a se pătrunde aromele.

Ingrediente (1 ruladă)

1 piept de pui cu os 100 g bacon 1 ceapă albă 1 ceapă roşie 5 căţei usturoi 2 felii pâine 50 g roşii deshidratate 2 linguri ulei 2 ouă 1 crenguţă cimbru sare piper

Mod de preparare

Dezosezi pieptul de pui şi-l baţi cu ciocanul ca să frăgezeşti carnea. La final, condimentezi cu sare şi piper după gust şi presari cimbrul.

image

Toci cepele şi roşiile deshidratate, zdrobeşti usturoiul, tai baconul şi feliile de pâine cubuleţe. Căleşti în ulei ceapa şi când devine sticloasă adaugi căţeii de usturoi, amesteci, pui cubuleţele de bacon şi mai ţii pe foc un minut, apoi laşi compoziţia la răcorit.

image

Amesteci roşiile uscate cu pâinea, adaugi ouăle şi umplutura călită. Condimentezi cu sare şi piper după gust şi umpli pieptul de pui, apoi îl rulezi.

image

Legi rulada cu sfoară alimentară şi o aşezi într-o tavă în care ai întins foaie de copt. O ţii la cuptor, la foc mic, până când se rumeneşte.

image