Ruladă din carne tocată cu ouă, reţeta pas cu pas
Poţi înlocui drobul cu succes, dacă faci această reţetă simplă şi delicioasă. O poţi servi ca atare sau alături de o garnitură de legume.
De ce ai nevoie pentru ruladă
800 g carne de vită tocată
2 cepe
5 ouă
200 g frunze spanac
3-4 căţei de usturoi
sare
piper
3-4 linguri ulei
frunze de dafin, opţional
Cum se prepară rulada
Pas 1
Toci cepele şi le căleşti în două linguri de ulei până când devin uşor sticloase. Fierbi 3 ouă 6-7 minute, apoi le treci pe sub un jet de apă rece.
Pas 2
După ce s-au răcit ouăle, le descojeşti. Carnea tocată, bine scursă, o amesteci cu cepele călite, usturoiul pisat, ouăle crude, sare şi piper după gust.
Pas 3
Întinzi compoziţia sub forma unei foi, aşezi frunzele de spanac spălate şi uscate şi pui ouăle fierte, unul după altul.
Pas 4
O rulezi şi o aşezi într-o tavă de chec pe care ai uns-o cu restul de ulei. Deasupra pui, dacă vrei, frunzele de dafin. Acoperi tava cu o hârtie de copt, 30 de minute, apoi scoţi hârtia şi laşi rulada până când se rumeneşte.