Ruladă din carne tocată cu ouă, reţeta pas cu pas

5 rulada ed carne jpg jpeg

Poţi înlocui drobul cu succes, dacă faci această reţetă simplă şi delicioasă. O poţi servi ca atare sau alături de o garnitură de legume.

De ce ai nevoie pentru ruladă

800 g carne de vită tocată

2 cepe

5 ouă

200 g frunze spanac

3-4 căţei de usturoi

sare

piper

3-4 linguri ulei

frunze de dafin, opţional

Cum se prepară rulada

Pas 1

Toci cepele şi le căleşti în două linguri de ulei până când devin uşor sticloase. Fierbi 3 ouă 6-7 minute, apoi le treci pe sub un jet de apă rece.

image

Pas 2

După ce s-au răcit ouăle, le descojeşti. Carnea tocată, bine scursă, o amesteci cu cepele călite, usturoiul pisat, ouăle crude, sare şi piper după gust.

image

Pas 3

Întinzi compoziţia sub forma unei foi, aşezi frunzele de spanac spălate şi uscate şi pui ouăle fierte, unul după altul.

image

Pas 4

O rulezi şi o aşezi într-o tavă de chec pe care ai uns-o cu restul de ulei. Deasupra pui, dacă vrei, frunzele de dafin. Acoperi tava cu o hârtie de copt, 30 de minute, apoi scoţi hârtia şi laşi rulada până când se rumeneşte.

image