Ruladă din piept de curcan

rulada din piept de curcan jpeg

Suntem de acord cu cei care afirmă: carnea de curcan este mai bună decât cea de pui şi astfel ne conformăm cu o reţetă absolut delicioasă!

Ingrediente

600 g piept de curcan 200 g şuncă de pui 4 ouă 150 g telemea de capră 3 linguri smântână groasă 80 g unt 200 ml supă strecurată de pui 50 ml vin alb sec 1 legătură mărar verde 2-3 frunze de rozmarin verde 2-3 frunze de tarhon verde sare piper

Cum se prepară

Se taie pieptul de curcan felii dreptunghiulare, se netezesc puţin cu ciocanul de şniţele, se condimentează cu sare şi piper, după gust, şi se lasă să se frăgezească 20 de minute în frigider.Între timp, se bat ouăle ca pentru omletă, se adaugă brânza rasă, smântâna, mărarul, rozmarinul şi tarhonul tocate, sare şi piper, după gust. Se încinge untul într-o tigaie încăpătoare, se toarnă compoziţia şi se prepară omleta. Se ia de pe foc şi se lasă la răcit.Se aşază feliile de carne pe planşetă în aşa fel încât să formeze baza pentru ruladă, se acoperă cu felii de şuncă, se întinde omleta deasupra şi se rulează cât mai strâns. Se leagă cu sfoară alimentară şi se aşază într-o tavă încăpătoare, împreună cu supa şi vinul. Se acoperă cu o folie de aluminiu, înţepată în câteva locuri, şi se coace circa 50 de minute. Se taie felii după ce se răceşte.