Rulouri de curcan cu fistic

rulouri de curcan cu fistic jpeg

Aceste rulouri pot fi preparat cu orice ocazie, mai ales cu ocazi Paştelui.

Ingrediente (4-5 porţii)

500 g piept de curcan unt 1 lingură rasă rozmarin uscat 2 legături ceapă verde 180 g spanac 100 g telemea de vacă 250 g fistic prăjit 1 ou 8-10 feliuţe de bacon sare piper ulei 100 ml apă

Pentru decor

80 g fistic mărunţit

100 g merişoare tocate

50 g fulgi de cocos

ulei de măsline

Cum se prepară

Speli carnea, o porţionezi, o usuci şi o baţi cu un ciocan de şniţele. Ungi fiecare fâşie de carne cu unt, condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi presari deasupra rozmarin. Pui fâşiile de carne pe un platou, îl acoperi cu folie şi-l dai la rece.

Între timp, cureţi şi speli ceapa verde şi spanacul. Tai telemeaua de vacă cubuleţe, toci mărunt fisticul, ceapa verde şi spanacul. Le amesteci într-un bol cu un ou şi condimentezi cu sare şi piper, după gust.

Scoţi fâşiile de carne de la frigider, pui pe fiecare câte o feliuţă de bacon, apoi câte o lingură din amestecul de fistic cu verdeţuri. Rulezi fiecare bucată de carne şi dacă ţi se desfac le prinzi cu scobitori. Ungi fiecare rulou cu ulei.

Aşezi rulourile într-un vas termorezistent, uns în prealabil cu ulei, torni apa şi le dai la cuptor pentru 40 de minute. Le serveşti calde, stropite, după gust, cu ulei de măsline şi presărate cu merişoare tocate, fulgi de cocos şi fistic mărunţit.