Rulouri de şuncă cu maioneză şi legume

rulouri jpeg

Simplu şi delicios, un aperitiv perfect pentru prietenii chemaţi la masă.

Ingrediente (8 porţii)

15 felii de şuncă de porc (curcan)

2 cartofi mari

2 morcovi mari

4 gogoşari potriviţi în oţet

100 g nuci zdrobite

1 ţelină potrivită

5 linguri de maioneză

½ legătură de pătrunjel

sare

piper

salată verde, pătrunjel

Mod de preparare

, morcovii şi ţelina. Le pui la fiert într-un vas. Când sunt gata, le scoţi din apă şi le laşi pe un platou la răcit. Tai cubuleţe 5 feliuţe de şuncă, legumele fierte, gogoşarii, toci pătrunjelul mărunt, adaugi nucile zdrobite, sare şi piper după gust şi le amesteci cu maioneză într-un bol.

Pui o lingură-două de legume cu maioneză pe o felie de şuncă şi rulezi. Repeţi operaţiunea până când epuizezi ingredientele.

Aşezi pe un platou frunzele de salată şi pui pe ele rulourile, unul lângă altul. Le ornezi cu frunzuliţe de pătrunjel.