Salată caldă cu ficat, praz şi ciuperci
Am preparat pentru voi cea mai bună salată caldă cu multe arome şi gusturi într-o combinaţie mai mult decât reuşită.
Ingrediente
400 g ficat de gâscă sau de curcan 3 linguri ulei 75 ml vin roşu 100 ml coniac
1 morcov mare
1 fir de praz
1 ţelină
5-6 ciuperci (champignon)
2 linguri unt
sare
Mod de preparare
Se pune ficatul în apă puţin sărată şi se ţine aproximativ o oră. Se şterge cu un prosop, se aşază într-un vas cu ulei şi se introduce în cuptor, la foc potrivit, până se rumeneşte puţin. Când este aproape pătruns, se adaugă vinul, coniacul şi se lasă să fiarbă până scade bine sosul. Separat, se fierb în apă cu sare şi o lingură de unt morcovul şi ţelina,
iar ciupercile se sotează separat, feliate sau întregi, cu restul de unt. Se aşază ficatul cald pe un platou de servit şi se garniseşte cu bastonaşe de morcov, cubuleţe de ţelină,
ciuperci sotate în unt şi rondele de praz verde. Se serveşte imediat.