Salată cu carne de vită
Vita la grătar este un preparat care merită consumat periodic, întrucât această carne are numeroase proteine benefice pentru organism.
Ingrediente
500 g fleică de vită
100 g rucola
100 g baby spanac
5 roșii cherry
sare
piper
ulei
oțet
Pentru marinată:
150 ml vin roșu, sec
1 linguriță usturoi mărunțit
1 linguriță rozmarin tăiat fin
1 lingură ulei
1 linguriță muștar
1 linguriță oțet
sare
piper
Mod de preparare
Pui toate ingredientele pentru marinată într-un castron , le amesteci bine, potrivești gustul de sare și de piper, și așezi carnea de vită. Acoperi vasul și îl lași, cel puțin două ore, la marinat.
Încingi grătarul sau tigaia grill și frigi carnea, 3-4 minute pe fiecare parte, o așezi pe o farfurie, o acoperi, o lași 10 minute, apoi o feliezi.
Speli bine salata și spanacul, le pui într-un castron, presari sare și piper, după gust.
Combini ulei și oțet, după gust, amesteci bine și torni peste salată și spanac, apoi amesteci din nou. Așezi peste ea feliile de carne fripte, roșiile cherry spălate și tăiate și poți servi.