Salată de cod
S-ar putea să fie o reţetă nouă pentru mulţi dintre voi, dar este foarte sănătoasă şi uşor de preparat, pentru că peştele a fost dintotdeauna alegerea ideală pentru un meniu rapid.
Dificultate mică Preparare 50' Pentru 4 porţii
Ingrediente
2 fileuri cod
1 dovlecel
2 morcovi
2 cartofi
100 g fasole verde
2 ciuperci champignon
1 ardei gras roşu
2 felii portocală pentru decor
50 g unt
sare
piper
1 legătură pătrunjel
Mod de preparare
Condimentezi fileurile de cod cu sare şi piper, le laşi 10 minute, le usuci cu prosoape absorbante şi le frigi pe grătar. Cureţi cartofii şi-i fierbi în apă cu puţină sare. Cureţi morcovii
şi-i tai rondele împreună cu dovlecelul. Când cartofii sunt aproape fierţi, adaugi morcovii şi dovleceii, fasolea verde, mai fierbi câteva minute (morcovii şi dovleceii trebuie fierţi
al dente), după care le strecori.
Topeşti untul într-o tigaie, pui legumele fierte şi răcite, ardeiul tăiat fâşii, ciupercile tăiate felii şi sotezi câteva minute, amestecând doar prin mişcarea tigăii, să nu se sfărâme
legumele. Condimentezi cu sare şi piper, după gust.
Aşezi legumele pe un platou, pui bucăţile de peşte deasupra, amesteci uşor, presari verdeaţă tocată mărunt şi decorezi cu felii de portocală şi frunze de pătrunjel.