Salată de pui cu ciuperci

Pork with mushrooms and red beet jpeg

Începe masa cu un preparat uşor, salata de pui cu ciuperci. Aşa te vei putea răsfăţa şi cu sarmale, friptură şi cozonac.

De ce ai nevoie pentru salată de pui cu ciuperci

1 piept de pui dezosat

100 g şuncă presată

4 căţei de usturoi

1 ceapă

300 g ciuperci

2 linguri ulei

1 tijă de ţelină

1 ardei gras

75 ml vin roşu sec

sare

piper

cimbru proaspăt

Cum se prepară salata de pui cu ciuperci

Pieptul de pui îl freci cu sare şi îl dai la frigider. După 2 ore îl scoţi, îl speli bine şi îl frigi pe ambele părţi pe grătarul încins. La final, presari sare şi piper peste carne şi acoperi. Între timp, căleşti ceapa tăiată julien şi usturoiul tocat în 2 linguri de ulei. Adaugi ciupercile feliate. Laşi să se evapore din zeamă. Torni vinul  şi laşi să fiarbă înăbuşit 10 minute, fără să mesteci. Presari sare şi piper, pui ardeiul şi ţelina feliate şi pieptul de pui tăiat. Acoperi şi laşi pe foc încă 10 minute, să se combine aromele. Serveşti cu cimbru şi cu feliuţe de şuncă.