Salată nemțească

O salată nemțească este adesea asociată cu ingrediente deosebite și arome bogate. Iată rețetă simplă și delicioasă.

salata nemteasca jpg

Ingrediente

Pentru salată:

200 g salată iceberg

50 g rucola proaspătă

200 g piept de pui

1 avocado mic, tăiat felii

100 g legume crude (ardei gras roșu, morcovi)

1 lingură semințe de floarea-soarelui

Pentru sos:

1 linguriță pastă de curry

1 lingură sos de soia light

1 lingură miere

1 linguriță oțet de mere

2 linguri apă

½ linguriță ulei de măsline

Mod de preparare

Condimentezi pieptul de pui cu sare, piper și puțin praf de curry. Îl gătești pe grătar sau într-o tigaie antiaderentă, până când devine fraged și bine făcut pe toate părțile.

Îl lași să se odihnească 2 minute, apoi îl tai felii.

Între timp, pregătești sosul: combini pasta de curry, sosul de soia, mierea, oțetul și apa. Amesteci bine până când sosul este omogen. Adaugi uleiul de măsline și ajustezi gustul cu mai multă miere sau suc de lămâie, după preferință.

Într-un bol mare, combini salata iceberg, rucola, ardeiul gras și morcovul. Adaugi avocadoul feliat și semințele. Așezi feliile de pui deasupra. Stropești cu sosul curry dulceacrișor și servești imediat, pentru a păstra prospețimea ingredientelor.