Şaorma de casă
Poftiţi la şaorma! A nu, nu cea din oraş, ci chiar una făcută de tine! Ţi se pare greu ori chiar imposibil? Nimic mai neadevărat!
Ingrediente
Pentru clătite
150 g făină 3 ouă 50 g unt 375 ml lapte sare ulei o portocală mică
5 fire ceapă verde
250 g ciuperci
500 g piept de pui
1 lingură ulei
200 g smântână
2 linguri zeamă lămâie
sare
piper
Mod de preparare
Speli portocala şi o storci. Amesteci ouăle, făina, sucul de portocală şi sarea. Adaugi treptat untul înmuiat la temperatura camerei şi laptele. Mixezi bine şi laşi să se odihnească 30 de minute. Cureţi firele de ceapă, le speli şi le toci. Peste ciupercile curăţate, spălate şi tăiate felii, pui zeamă de lămâie. Tai pieptul de pui fâşii şi-l rumeneşti în ulei. Condimentezi cu sare şi piper, pui bucăţile de carne pe o farfurie şi le păstrezi la cald. În aceeaşi tigaie, căleşti ceapa şi ciupercile, pui din nou carnea şi adaugi smântâna.
Faci 8 clătite din alua-tul pe care l-ai lăsat să se odihnească. Umpli clătitele cu compoziţia de carne şi le serveşti cu smântână, asezonate cu sare, piper şi cu verdeaţă.