Sardine marinate

sardine marinate jpeg

Sardina la conservă a fost inventată în 1820 de către Joseph Colin, la Nantes. Este cel care a avut ideea să închidă peştele în cutii de fier şi să le sterilizeze apoi, constituind un produs de lux pentru secolul al XIX-lea. Sardinele la cutie sunt împărţite în trei categorii: sardine cu ulei, cu sos de roşii, cu condimente şi cu alte sosuri. Sardinele cu ulei de măsline pot fi stocate timp de mai mulţi ani în cămară.

Ingrediente

1 kg sardine 5 linguri oţet ulei de măsline 1 lingură zahăr ½ lămâie şi zeama de la o lămâie 2 foi de dafin 1 morcov sare piper boabe negru şi roşu

Mod de preparare

Dacă sunt congelate, dezgheţi sardinele în lapte. Cureţi peştele de intestine şi îi tai capul. Îl speli bine şi-l laşi la scurs. Aşezi sardinele într-un vas, torni peste ele zeama de lămâie şi oţetul şi laşi două ore la marinat. Scoţi sardinele, le speli şi le pui pe hârtie absorbantă. Aşezi într-un borcan bucăţi de sardine una lângă alta, presari zahărul, sare şi piper boabe, morcovul tăiat rondele, foile de dafin, felii de lămâie şi torni ulei de măsline cât să le acopere. Pui capac borcanului şi laşi la frigider minimum două zile.