Sărmăluţe în frunze de viţă de vie

sarmale jpeg

Este momentul potrivit pentru un răsfăţ culinar. Încearcă acest preparat delicios.

De ce ingrediente ai nevoie pentru sărmăluţe în frunze de viţă de vie 200 g carne de vită tocată 1 ceapă 3 linguri orez 1 lingură pastă de ardei 150 g sos de roşii 1 lămâie sare piper chimion, după preferinţă ulei frunze de viţă de vie apă smântână sau iaurt, pentru servit

Speli frunzele sub jetul de apă, le fierbi, apoi le laşi la scurs. Orezul îl speli şi îl laşi în apă călduţă până pregăteşti umplutura.

Cureţi ceapa, o mărunţeşti şi o căleşti în uleiul încins. Întinzi pasta de ardei peste ceapă, apoi o amesteci cu carnea, orezul şi condimentezi cu sare, piper şi chimion, după gust.

Împachetezi sarmalele cu compoziţia obţinută. Acoperi cu frunze fundul cratiţei, aşezi sarmalele una lângă alta, iar pe ultimul rând îl acoperi tot cu frunze. Speli lămâia şi o feliezi. Amesteci sosul de roşii cu ulei şi sare, după gust, apoi torni amestecul peste sarmale. Acoperi totul cu apă şi aşezi feliile de lămâie.

Acoperi cratiţa şi o laşi la foc mic, până scade apa. Le serveşti calde cu smântână sau iaurt deasupra.

Sursă foto www.onedio.com