Şniţel de porc în crustă de parmezan

frptura de porc in crusta de parmezan jpeg

Un şniţel crocant în crustă de parmezan se potriveşte de minune alături de o porţie de legume, pentru o masă săţioasă şi apetisantă.

Ingrediente

70 g rucola

3-4 linguri ulei

½ lămâie

1 lingură capere

100 g pesmet

30 g parmezan

1 ou

1-2 linguri făină

650 g carne de porc, tăiată felii

cartofi noi, opţional

legume, opţional

sare

piper

Mod de preparare

Dai la blender rucola, spălată şi scursă, împreună cu 2 linguri de ulei şi zeamă de lămâie. Amesteci cu caperele. Combini pesmetul cu parmezanul ras. Separat, baţi oul într-un bol. Condimentezi carnea cu sare şi piper, după gust. Presari pe ea puţină făină.

Dai prin ou, apoi prin compoziţia cu pesmet, până acoperi bucăţile de carne în totalitate. Încingi puţin ulei într-o tigaie. Rumeneşti friptura, timp de 3-5 minute, pe fiecare parte, până îşi schimbă culoarea. Serveşti cu dressingul din rucola, cartofi noi şi legume, dacă vrei.

Sursa https://realfood.tesco.com