Somon în crustă de parmezan, reţeta pas cu pas

somon in crusta cu parmezan jpeg

Somonul este un deliciu, iar atunci când îl prepari crocant, în crustă de parmezan, nu va putea rezista prea mult timp în farfurii. Serveşte-l cu un sos cremă de lămâie, pentru un plus de savoare.

Ingrediente

800 g somon

1-2 linguri muştar

Pentru crustă

50 g pesmet

50 g unt, topit

40 g parmezan, ras

pătrunjel tocat, după gust

mărar tocat, după gust

ulei

coaja rasă de la 1 lămâie

sare, după gust

piper, după gust

Pentru sos

30 g unt

1 ceapă, tocată

350 g smântână

1 lingură muştar

vin alb, opţional

zeama de la 1 lămâie

sare, după gust

piper, după gust

Mod de preparare

Încălzeşti cuptorul la 180 de grade. Întinzi pesmetul într-o tavă, presari ulei peste el şi dai la cuptor 3-5 minute, până prinde o culoare aurie. Îl scoţi într-un vas şi îl amesteci cu untul şi restul ingredientelor pentru crustă.

image

Tapetezi tava cu folie de aluminiu şi aşezi în ea somonul. Îl ungi cu muştar, apoi presari peste el amestecul cu pesmet.

image

Dai la cuptor, aproximativ 20 de minute. Scoţi cu un cuţit uns cu puţin unt, pentru a nu se desface. Serveşti cu mărar şi felii de lămâie.

image

Pentru sos, topeşti untul într-o tigaie, pui ceapa şi o căleşti, timp de 2 minute. Adaugi smântâna, vin, zeama de lămâie, muştarul, sare şi piper şi mai laşi pe foc încă 2-3 minute. Torni peste somon, după ce s-a răcit puţin.

Sursa

http://www.recipetineats.com