Somon pe pat de spanac
Nu mai ai nici o idee ce să găteşti astăzi? Încearcă combinaţia de spanac cu peşte. Un deliciu!
De ce ingrediente ai nevoie pentru somon pe pat de spanac şi sos 4 bucăţi somon zeamă de lămâie 3 linguri ulei ierburi aromatice, după preferinţă sare piper
1 kg spanac
1 ceapă
3 căţei de usturoi
1 lămâie
ulei, pentru prăjit
sare
piper
30 g unt
2 linguri făină
500 ml lapte
50 g brânză
50 g parmezan
sare
piper
Cum prepari somon pe pat de spanac şi sos
Speli şi toci spanacul. Cureţi ceapa şi usturoiul, apoi le tai mărunt. Pui la încins uleiul, căleşti ceapa, adaugi spanacul, apoi îl acoperi 2 minute, cât să îşi lase propria zeamă. Încorporezi usturoiul, presari sare şi piper, după gust, apoi aştepţi să scadă zeama lăsată. Torni zeama de lămâie, amesteci şi dai deoparte.
Pentru sos, dai brânza şi parmezanul prin răzătoare. Pui untul la topit, adaugi făina, în ploaie, apoi torni treptat laptele, puţin câte puţin şi amesteci până îl omogenizezi. Adaugi treptat brânza şi parmezanul, amestecând continuu şi condimentezi cu sare şi piper, după gust.
Separat, ungi bucăţile de somon cu ulei. Le condimentezi cu sare, piper şi ierburi aromatice, după gust şi preferinţă şi le pui la prăjit.
Aşezi bucăţile de somon pe pat de spanac, stropeşti cu zeamă de lămâie şi torni deasupra sosul de brânză.
Sursa foto www.123rf.com