Spaghete bolognese
Vă invităm la o porţie zdravănă de paghete bolognese.
Ingrediente (4 porţii)
1 pachet spaghete
250 g carne tocată (amestec, vită şi porc)
2 cepe mari
1 ardei gras roşu
1-2 morcovi
300 ml suc de roşii
2-3 căţei de usturoi
4 linguri ulei de măsline
sare
piper
oregano
busuioc
Mod de preparare
Pui apa la fiert, în care adaugi o linguriţă de sare. Când dă în clocot, pui pastele, le laşi să fiarbă 8-10 minute, după le strecori.
Tai ceapa mărunt şi mor covul şi ardeiul curăţat de se minţe cubuleţe. Pui uleiul la încins, adaugi ceapa şi laşi la călit până se înmoaie.
Adaugi peste ceapă morcovii şi arde iul, laşi 2-3 minute şi pui carnea tocată şi usturoiul pisat. Laşi, la foc mic, cinci minute. Adaugi sucul de roşii şi condimentezi, după gust, cu sare, piper, busuioc şi oregano. Laşi să fiarbă sosul, la foc mic, 30-40 de minute, amestecând din când în când. Aşezi pastele în farfurie şi adaugi sosul.