Spaghete bolognese. Cea mai bună reţetă
Ai rămas în pană de idei şi nu ştii ce ai putea găti la prânz sau la cină? O reţetă bună de spaghete bolognese te poate scoate din încurcătură.
Ingrediente pentru spaghete bolognese
1 pachet spaghete 250 g carne tocată (amestec vită şi porc) 2 cepe mari 1 ardei gras roşu 1-2 morcovi 300 ml suc de roşii 2-3 căţei de usturoi 4 linguri ulei de măsline sare piper oregano busuioc
Mod de preparare al reţeteid e spaghete bolognese
Pui apa la fiert, în care adaugi o linguriţă de sare. Când dă în clocot, pui pastele, le laşi să fiarbă 8-10 minute, după le strecori. Tai ceapa mărunt şi morcovul şi ardeiul curăţat de seminţe cubuleţe. Pui uleiul la încins, adaugi ceapa şi laşi la călit până se înmoaie. Adaugi peste ceapă morcovii şi ardeiul, laşi 2-3 minute şi pui carnea tocată şi usturoiul pisat. Laşi, la foc mic, cinci minute.
Adaugi sucul de roşii şi condimentezi, după gust, cu sare, piper, busuioc şi oregano. Laşi să fiarbă sosul, la foc mic, 30-40 de minute, amestecând din când în când. Aşezi spaghetele bolognese în farfurie şi adaugi sosul.
sursa foto: Shutterstock