Spanac cu carne de vită
Te întrebi ce să mai găteşti ca să împaci nevoia de carne cu vitaminizarea prin verdeţuri? Iată o reţetă numai bună!
De ce ai nevoie ca să prepari spanac cu carne de vită:
500 g carne tocată de vită
2 cepe tocate
2 kg spanac
5 căţei de usturoi, tocaţi fin
3 linguri ulei
1 1/2 boia
1 linguriţă de cimbru uscat mărunţit
1 linguriţă oregano uscat mărunţit
sare
piper
Încălzeşti 2 linguri de ulei într-o cratiţă la foc mediu, pui cepel şi le căleşti, amestecând din când în când, circa 2-3 minute. Adaugi carnea tocată şi continui înăbuşirea, amestecând ocazional. Asezonezi cu boia, cimbru, oregano, sare şi piper şi amesteci ca să se combine; continui înăbuşirea, până se înmoaie carnea. Adaugi usturoiul, amesteci şi mai ţii pe foc 1 minut. Adaugi spanacul şi faci focul mai mare – foarte probabil că va trebui să adaugi spanacul în tranşe -, asezonezi cu sare şi piper. Continui să ţii pe foc amestecând regulat, până când spanacul şi-a redus volumul, circa 6-8 minute.
Sursa: http://peterdserrano.com