Spanac cu carne de vită

spanac cu vita jpeg

Te întrebi ce să mai găteşti ca să împaci nevoia de carne cu vitaminizarea prin verdeţuri? Iată o reţetă numai bună!

De ce ai nevoie ca să prepari spanac cu carne de vită:

500 g carne tocată de vită

2 cepe tocate

2 kg spanac

5 căţei de usturoi, tocaţi fin

3 linguri ulei

1 1/2 boia

1 linguriţă de cimbru uscat mărunţit

1 linguriţă oregano uscat mărunţit

sare

piper

Încălzeşti 2 linguri de ulei într-o cratiţă la foc mediu, pui cepel şi le căleşti, amestecând din când în când, circa 2-3 minute. Adaugi carnea tocată şi continui înăbuşirea, amestecând ocazional. Asezonezi cu boia, cimbru, oregano, sare şi piper şi amesteci ca să se combine; continui înăbuşirea, până se înmoaie carnea. Adaugi usturoiul, amesteci şi mai ţii pe foc 1 minut. Adaugi spanacul şi faci focul mai mare – foarte probabil că va trebui să adaugi spanacul în tranşe -, asezonezi cu sare şi piper. Continui să ţii pe foc amestecând regulat, până când spanacul şi-a redus volumul, circa 6-8 minute.

Sursa: http://peterdserrano.com

http://peterdserrano.com